Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Educatieve games in een retro jasje

vrijdag 14 februari
Van 17 tot 22 februari waan je je in de bibliotheek even in een echte arcadehal van weleer. De games en vooral de bijzondere kasten zien er erg retro uit. De bib trekt het gamethema volledig open, met onder meer de Lighthouse-computer van ARhus en PS4-games in de gameroom.

De mobiele arcadegames trekken het land rond. Het concept gaat uit van Cultuurconnect, de Brusselse vzw die innovatieve en digitale diensten aanbiedt aan bibliotheken. De broers Devillé ontwikkelden de games en de kasten. Een slimme combinatie van Thomas’ handigheid als schrijnwerker en Hannes’ ervaring als game designer. Het resultaat is een prachtige arcadehal met handgemaakte, houten spelkasten.

Fun voor de ganse groep

De arcadegames zijn geschikt voor alle leeftijden, van beginners tot geoefende gamers. De games zijn eenvoudig, maar creatief en artistiek aangevat. Verrassend dus. 

De arcadegames worden in het midden van de bib opgesteld. Ook de interactieve Lighthouse-computer van ARhus verhuist tijdelijk naar Staden en er zullen PS4-games zijn in de gameroom. Zo kunnen ook grote groepen, zoals klassen, samen genieten van de games, in een doorschuifsysteem.

> Mobiele arcadegames (6+): 17 tot 22 februari – gratis, tijdens de openingsuren van de bib

> Meer info: staden.bibliotheek.be of 051 70 82 24

Nieuwsoverzicht
Kinderen spelen op arcadegames

Openingsuren & contact

Bibliotheek

adres
Ooststraat 28840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 24
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina