Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Kweek je eigen planten of groenten in Lochting Boerenhol

woensdag 12 februari
Er altijd van gedroomd om je eigen salade of tomaten te kweken? Maar heb je er thuis de ruimte niet voor? Goed nieuws! In samenwerking met initiatiefnemers Delfien De Burghgraeve en Michaël De Loof toveren we een ongebruikte serre om tot 80 volkstuintjes. En jij kan er eentje huren!

De serre wordt binnenkort omgetoverd tot Lochting boerenhol: een groene plek met plaats voor 80 volkstuintjes. Je kan een of meer loten huren van 20 tot 25 vierkante meter. Het hele jaar door kan je kweken wat je wil: groenten, maar ook bloemen of kruiden. En natuurlijk neem je de oogst mee naar huis.

Wat voorzien wij?

  • watertoevoer
  • onderhoud van de serre
  • tips & tricks voor beter kweken

Initiatiefnemers Delfien en Michaël willen 500 vierkante meter vrijhouden bij de Lochting, als speelruimte voor de kindjes, of om een bar of barbecue te plaatsen. Ook als beginnende tuinder ben je welkom. Er wordt bekeken of er workshops mogelijk zijn.

Een volkstuintje huren?

Wil je ook je eigen planten of groenten kweken in Lochting Boerenhol? Contacteer Delfien en Michaël via lochting.boerenhol@gmail.com of bel naar 0499 13 41 79.

Zodra er vijftien loten gevuld zijn, gaat het project van start. In april kan je er al aan de slag.

In de laatste editie van De Stadenaar lieten we Delfien en Michaël aan het woord over Lochting Boerenhol. Lees het interview via deze link (pagina 12-13). 

Nieuwsoverzicht