Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Digidokter-sessie: eID & itsme: dit kan je er allemaal mee

donderdag 16 januari
Een adreswijziging doorgeven of een attest aanvragen? Het kan tegenwoordig ook via digitale kanalen. eID en itsme zijn de bekendste. Maar weet je ook hoe ze werken? Nee? De Digidokter legt het je zaterdag uit!
Tegen 2020 wil de federale overheid dat alle administratie ook via digitale kanalen (aka 'digitaal loket') kan verlopen. Dat is op zich al een grote uitdaging. Maar het betekent ook dat alle burgers mee moeten zijn in dit digitaliseringsproces, d.w.z. over de nodige apparatuur beschikken én over de nodige kennis en vaardigheden.

eID en itsme

In deze Digidokter-sessie maken we alvast werk van de laatste opdracht. We vergelijken eerst eID en itsme, de twee manieren om aan te melden. Eenmaal succesvol aangemeld heb je toegang tot een waaier van overheidsdiensten: Mybelgium, Tax-on-web, Mypension, Mycareer, Mysocialsecurity, …

Stadszaken regelen

Ook heel wat stadszaken kan je trouwens thuis regelen: een adreswijziging doorgeven, een vergunning of attest aanvragen, zalen of materialen reserveren, ... Zo vermijd je verplaatsingen en wachtrijen. We demonstreren de inlogprocedure, overlopen een aantal van de beschikbare diensten of zaken die je online met de stad kunt regelen. En we staan natuurlijk ook stil bij het aspect veiligheid, dat nooit het slachtoffer mag zijn van verhoogd gebruiksgemak.

Digidokter: eID & itsme: dit kan je er allemaal mee

Zaterdag 18 januari 2020
van 10 tot 12 uur
AC/DC Staden, Ieperstraat 109
5 euro
Inschrijven via bibliotheek@staden.be of 051 70 82 24

Nieuwsoverzicht
itsme

Openingsuren & contact

Bibliotheek

adres
Ooststraat 28840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 24
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina