Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Dag van de knotboom - gratis info- en demonamiddag rond aanplant en snoei van knotbomen

vrijdag 13 december
Knotbomen staan beeldig in ons landschap. Daarom zet 't West-Vlaamse hart zich in om de aanplant en het onderhoud van knotbomen te stimuleren. Bijvoorbeeld met een Dag van de knotboom. Noteer zaterdag 18 januari 2020 in je agenda en kom naar Ruiselede voor de demo en/of cursus rond knotbomen.

Op zaterdag 18 januari ben je tussen 13.30 en 16 uur van harte welkom in de Axpoelmolenstraat 1 in Ruiselede. 

Programma

Bomen knotten. Hoe ga je te werk? 

Tips en tricks van de landschapsconsulent van 't West-Vlaamse hart + demonstratie door vrijwillgers van de knotploeg

Benodigd materiaal en veiligheidskledij

Peter Decock, vrijwillige knotter van het eerste uur, toont zijn arsenaal aan materiaal en geeft tips om je kettingzaag te onderhouden. Breng gerust jouw kettingzaag mee. Peter werpt er graag zijn expertenoog op.    

Snoeihout verwerken

Afvalintercommunale IVIO nodigt een lesgever van Vlaco uit. Hij leert je een vlechtwand, takkenwal, zitbank of een levend bouwsel vervaardigen met snoeihout van de knotboom.

Machinaal knotten

Kevin Defoer heeft een machine om knotbomen nauwkeurig en zonder schade aan te brengen te knotten. Op de dag van de knotboom demonstreert hij die machine en zijn hakselaar. 

Knotboom, een biotoop op zich

De Steenuilenwerkgroep van Natuurpunt De Torenvalk vertelt je alles over de rijkdom aan natuur in, op en rond de knotboom.

Gratis wilgenpoten

Wie plek en plannen heeft om knotwilgen aan te planten kan gratis wilgenpoten meenemen naar huis. Bestel hier

Dagcursus bomen knotten

Op de Dag van de knotboom op 18 januari in Ruiselede kan je ook deelnemen aan de dagcursus 'bomen knotten'. Een professioneel lesgever leert je tijdens praktijkgerichte sessies de do's en don'ts van het knotten.

Deze cursus richt zich tot mensen met een beetje ervaring en/of intentie om regelmatig te knotten. Deelnemers brengen hun eigen kettingzaag mee en dragen veiligheidskledij (veiligheidsbroek, -schoenen, helm en handschoenen). Heb je geen materiaal of kledij? Stip dit dan aan op het inschrijvingsformulier. Deelnemen kost 20 euro. Deze prijs is inclusief verzekering en warme lunch over de middag. Wacht niet te lang om in te schrijven. Er kunnen slechts 8 deelnemers aansluiten. 
?Inschrijven kan via deze link
Nieuwsoverzicht
Knotwilg snoeien (c) Provincie West-Vlaanderen

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina