Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Voorleesweek: voorleesplezier voor jong en oud

donderdag 31 oktober
Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek zetten onze bib en Iedereen Leest het belang én plezier van voorlezen in de kijker. Als afstudeeropdracht werkte Sarah, die dit jaar stage loopt in de bib, een prachtig programma uit. Ontdek en reserveer gratis!

Verteltheater 'Echt?'

Wouter van Het Graafschap en Tilde van Wonderling Verteltheater slaan de handen in mekaar. Terwijl de een meesterlijk vertelt, tekent de ander live magische illustraties. Dit keer leggen ze het begrip vriendschap onder de loep. Is iets wat onzichtbaar is, wel echt? Op woensdagnamiddag 20 november in De Nestel, van 14.00 tot 15.00 uur. Voor kinderen vanaf 5 jaar en hun (groot)ouders.

Voorleesavond

Op donderdagnamiddag 21 november zwaaien de deuren van de hoofdbibliotheek in Staden uitzonderlijk open om 17.30 uur, voor een voorleesuurtje voor/door kinderen, ouders en grootouders. Alle leeftijden van kleuter en lager welkom. Gratis! We zoeken zowel luisterende oren als (groot)ouders die een verhaaltje willen voorlezen. 

Voorleesyoga

Na een drukke week vol activiteiten komen we op vrijdagnamiddag 22 november helemaal tot rust met een sessie kinderyoga met Delphine van The Monkey Tree. Aan de hand van een voorleesboek laat Delphine je helemaal zen het weekend aanvatten. Van 17.00 tot 18.00 uur in de hoofdbibliotheek in Staden. Gratis!

De Sint leest voor!

Op zaterdagvoormiddag 23 november komt niemand minder dan Sinterklaas voorlezen in de hoofdbibliotheek, doorlopend van 11.00 tot 12.00 uur. Hij maakt ook tijd om met alle brave kinderen op de foto te gaan. Gratis!

Boekvoorstelling + gratis ontbijt

Op zondagochtend 24 november stelt Ria Anyca haar eerste kinderboek 'Verdwaald' voor in de hoofdbibliotheek in Staden. In dit boek komen de vijf pijlers van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen aan bod. Voor de boekvoorstelling kan je genieten van een lekkere koffiekoek, een warme kop koffie of een fris glaasje fruitsap. Gratis!

Praktisch

09.00 uur: welkom met ontbijt

10.00 uur: boekvoorstelling voor de volwassenen, nevenactiviteit voor de kinderen (eerste tot en met derde leerjaar)

11.00 uur: Ria leest voor 

STAP leest voor!

Naar jaarlijkse traditie verzorgen de leerlingen van de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten een voorleessessie in de hoofdbibliotheek van Staden, voor familie, vrienden en al wie houdt van taal. Dit keer op maandagavond 25 november, van 18.00 tot 19.00 uur. Gratis!

Vertelopa's en -oma's in de klas

Na de succesvolle ‘vertelmoekes-actie’ van vorig jaar, gaat projectvereniging BIE dit jaar op pad, met een koffer vol verhalen, in het teken van de grootouderweek. En dus kunnen alle 2de en 3de kleuterklassen uit de regio van 18 november tot en met 22 november gratis een ‘vertelopa’ of ‘verteloma’ boeken die komt vertellen over de goede, oude tijd.

Een sessie duurt ongeveer 50 minuten en is volledig gratis. Je kan een vertelopa of -oma reserveren tot 28 oktober via anke@bienet.be.

Ben je zelf een trotse opa of oma? Vertel je graag eens over de dag van toen? Wil je graag meewerken aan dit project? Graag! Neem contact op met anke@bienet.be. Na een korte opleiding rond het kant en klare pakket met voorwerpen, foto’s, mogelijke vragen, doe-opdrachten… kan je in elke kleuterklas aan de slag. Je mag rekenen op een leuk extraatje als beloning.

Voorlezen aan...

Ook bij de onthaalmama's en/of -papa's en in de rusthuizen organiseren we graag enkele voorleessessies. Wil je zo'n sessie op poten zetten, contacteer ons dan via bibliotheek@staden.be

Inschrijven voor één of meer activiteiten doe je met een eenvoudig mailtje naar bibliotheek@staden.be. Ook als je niet ingeschreven bent, ben je op elke activiteit welkom. 

Nieuwsoverzicht
Campagnebeeld Voorleesweek 2019

Openingsuren & contact

Bibliotheek

adres
Ooststraat 28840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 24
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina