Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bib zoekt boekenwurmen voor de Kinder- en Jeugdjury

dinsdag 10 september
Ben jij een echte boekenwurm? Word dan jurylid in onze bibliotheek! De Stadense Kinder- en Jeugdjury is er voor leerlingen van het eerste en het tweede (groep 2), het derde en het vierde (groep 3) en het vijfde en het zesde (groep 4) leerjaar. Kom op 18 september vrijblijvend langs op de startdag!

Word jurylid!

Deelname is helemaal gratis. Per seizoen lees je acht speciaal geselecteerde, fantastische jeugdboeken, en zijn er een aantal bijeenkomsten (niet verplicht) in de bib om over die boeken te praten. 

Op het einde van het seizoen volgt een verkiezing van beste boek van het jaar en is er een spetterend slotfeest. 

Het nieuwe leesseizoen gaat van start op woensdag 18 september.

Volg deze pagina voor alle up-to-date praktische informatie.

Hoe werkt het?

Meedoen is heel eenvoudig, en ook helemaal gratis!

Meld je aan als jurylid aan de balie in de bibliotheek of met een mailtje naar bibliotheek@staden.be. Inschrijven kan vanaf woensdag 18 september. Je kan ook later nog beslissen om mee te lezen. Pas na 1 maart 2020 registreren we geen juryleden meer. 

Ben je aangemeld, dan leggen we een leesdagboek en een bladwijzer voor je klaar aan de balie in de bibliotheek. 

Het tempo en de volgorde waarin je de boeken leest, kies je zelf. Je kan alle boeken gratis reserveren in de bibliotheek. Telkens wanneer een nieuw boek voor je klaarligt, ontvang je een mailtje. 

Stem en ga naar het slotfeest

Je krijgt van ons ook een stemformulier waarop je punten geeft aan de boeken die je gelezen hebt. Deze punten tellen mee bij de verkiezing van de beste boeken van het jaar.

Heb je alle boeken (acht in totaal) gelezen en besproken in je leesdagboek, dan kan je deelnemen aan het slotfeest, op 25 april 2020 in de bibliotheek van Hooglede. Op dat feest ontvang je een prijs en kan je kennismaken met schrijvers en tekenaars. 

Inschrijven voor het slotfeest kan tot en met 1 april (echt waar, dit is geen grap!). Tegen die datum heb je dus best ook alle boeken gelezen. 

Startdag

Kom vrijblijvend, gratis en zonder inschrijven langs op de startdag op woensdag 18 september (doorlopend van 13.00 tot 19.00 uur). Maak kennis met de boeken van het leesseizoen 2019-2020! 

Data van verdere bijeenkomsten worden vastgelegd na de startdag, afhankelijk van het aantal deelnemers per groep.

Nieuwsoverzicht
Logo Kinder- en Jeugdjury

Openingsuren & contact

Bibliotheek

adres
Ooststraat 28840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 24
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina